Adobe certification Adobe
Apple certification Apple
Avaya certification Avaya
BlackBerry certification BlackBerry
CA Technologies certification CA Technologies
Check Point certification Check Point
Cisco certification Cisco
Citrix certification Citrix
CIW certification CIW
CompTIA certification CompTIA
CWNP certification CWNP
EC-Council certification EC-Council
EMC certification EMC
Exin certification Exin
FileMaker certification FileMaker
Fortinet certification Fortinet
GIAC certification GIAC
GIAC certification Google
HP certification HP
HRCI certification HRCI
IBM certification IBM
Isaca certification Isaca
ISC certification ISC
ISEB certification ISEB
iSQI certification iSQI
Juniper certification Juniper
LPI certification LPI
McAfee certification McAfee
NetApp certification NetApp
Oracle certification Oracle
Pegasystems certification Pegasystems
PMI certification PMI
Riverbed certification Riverbed
SAP certification SAP
SAS certification SAS Institute
SOA certification SOA
Symantec certification Symantec
Teradata certification Teradata
VMware certification VMware
All Exams

Microsoft 70-642 Exam - CertifySky.com

Free 70-642 Sample Questions:

1. Your company has a main office and a branch office.
Users in the branch office report that they are unable to access shared resources in the main office.
You discover that computers in the branch office have IP addresses in the range of 169.254.x.x.
You need to ensure that computers can connect to shared resources in both the main office and the branch office.
What should you do?
A. Configure a DHCP relay agent on a member server in the main office.
B. Configure a DHCP relay agent on a member server in the branch office.
C. Configure the Broadcast Address DHCP server option to include the main offices DHCP server address.
D. Configure the Resource Location Servers DHCP server option to include the main offices server IP addresses.
Answer: B

2. Your company has an IPv6 network that has 25 segments. You deploy a server on the IPv6 network.
You need to ensure that the server can communicate with all segments on the IPv6 network.
What should you do?
A. Configure the IPv6 address as fd00::2b0:d0ff:fee9:4143/8.
B. Configure the IPv6 address as fe80::2b0:d0ff:fee9:4143/64.
C. Configure the IPv6 address as ff80::2b0:d0ff:fee9:4143/64.
D. Configure the IPv6 address as 0000::2b0:d0ff:fee9:4143/64.
Answer: A

3. Your company uses DHCP to lease IPv4 addresses to computers at the main office. A WAN link connects the main office to a branch office. All computers in the branch office are configured with static IP addresses. The branch office does not use DHCP and uses a different subnet.
You need to ensure that the portable computers can connect to network resources at the main office and the branch office.
How should you configure each portable computer?
A. Use a static IPv4 address in the range used at the branch office.
B. Use an alternate configuration that contains a static IP address in the range used at the main office.
C. Use the address that was assigned by the DHCP server as a static IP address.
D. Use an alternate configuration that contains a static IP address in the range used at the branch office.
Answer: D

4. Your company has servers that run Windows Server 2008. All client computers run Windows XP Service Pack 2 (SP2), Windows 2000 Professional, or Windows Vista.
You need to ensure that all computers can use the IPv6 protocol.
What should you do?
A. Install Service Pack 4 on all Windows 2000 Professional computers.
B. Upgrade the Windows 2000 Professional computers to Windows XP SP2.
C. Run the IPv6.exe tool on the Windows 2000 Professional and Windows XP computers.
D. Install the Active Directory Client extension (DSClient.exe) on the Windows 2000 Professional and Windows XP computers.
Answer: B

5. Your company has computers in multiple locations that use IPv4 and IPv6. Each location is protected by a firewall that performs symmetric NAT.
You need to allow peer-to-peer communication between all locations.
What should you do?
A. Configure dynamic NAT on the firewall.
B. Configure the firewall to allow the use of Teredo.
C. Configure a link local IPv6 address for the internal interface of the firewall.
D. Configure a global IPv6 address for the external interface of the firewall.
Answer: B

6. Your company has recently deployed a server that runs Windows Server 2008. The server has the IP information shown below:
IP address: 192.168.46.186
Subnet mask: 255.255.255.192
Default gateway: 192.168.46.1
Users on remote subnets report that they are unable to connect to the server.
You need to ensure all users are able to connect to the server.
What should you do?
A. Change the IP address to 192.168.46.129.
B. Change the IP address to 192.168.46.200.
C. Change the subnet mask to a 24-bit mask.
D. Change the subnet mask to a 27-bit mask.
Answer: C

7. You have a Windows Server 2008 computer that has an IP address of 172.16.45.9/21.
The server is configured to use IPv6 addressing.
You need to test IPv6 communication to a server that has an IP address of 172.16.40.18/21.
What should you do from a command prompt?
A. Type ping 172.16.45.9:::::.
B. Type ping ::9.45.16.172.
C. Type ping followed by the Link-local address of the server.
D. Type ping followed by the Site-local address of the server.
Answer: C

8. Your company has four DNS servers that run Windows Server 2008. Each server has a static IP address.
You need to prevent DHCP from assigning the addresses of the DNS servers to DHCP clients.
What should you do?
A. Create a new scope for the DNS servers.
B. Create a reservation for the DHCP server.
C. Configure the 005 Name Servers scope option.
D. Configure an exclusion that contains the IP addresses of the four DNS servers.
Answer: D

9. Your company has a single Active Directory domain. The domain runs at the functional level of Windows Server 2003.
You install the DHCP service on a server named DHCP1. You attempt to start the DHCP service, but it does not start.
You need to ensure that the DHCP service starts.
What should you do?
A. Restart DHCP1.
B. Configure a scope on DHCP1.
C. Activate the scope on DHCP1.
D. Authorize DHCP1 in the Active Directory domain.
Answer: D

10. Your company has an Active Directory forest. The corporate network uses DHCP to configure client computer IP addresses.
The DHCP server has a DHCP client reservation for a portable computer named WKS1. You install a second DHCP server on the network.
You need to ensure that WKS1 receives the DHCP reservation from the DHCP service.
What should you do?
A. Run the ipconfig /renew command on WKS1.
B. Run the netsh add helper command on WKS1.
C. Add the DHCP reservation for WKS1 to the second DHCP server.
D. Add both DHCP servers to the RAS and IAS Servers group in the Active Directory domain.
Answer: C